VARA Gids

Het tijdschrift onder de tv-bladen, zo afficheert de VARA Gids zich graag. Dat kon zomaar weleens kloppen. Oordeel zelf.

graf_jps_lengte2Sterkste verhaal van IJsland

Jon Pal Sigmarsson was viermaal de sterkste man ter wereld. Maar waar hij begraven ligt, bleek geen IJslander te weten. Verslag van een wonderlijke trip door IJsland.
Naar artikel op Blendle

 

 

 

Lees artikel Uit de schaduwUit de schaduw

In weerwil van zijn reputatie heeft zomer-tv voor de doorbraak van de grootste tv-sterren gezorgd. To name a few: Willem Ruis, Henny Huisman, Paul de Leeuw, Carlo Boszhard.

Verschenen:

 

 

Big Bang

Coverartikel voor de VARA Gids, waarin de drie finalisten van Big Brother tien jaar na dato terugkijken op de tijd dat ze beroemd werden dankzij bankhangen. Bart, Ruud en Willem blikken terug.


 

 

Brozem in het bos

Iedereen heeft er wel één: een favoriete jeugdserie. Als je dan vele jaren later de makers mag interviewen wanneer de serie herhaald wordt, staat dat garant voor schrijfplezier. Zeker in het geval van de Zevensprong.

Verschenen in VARA Gids 18, 2005.
Hamvraag voorbij

De uitdrukking ‘hamvraag’ komt uit een radioquiz, waarin de belangrijkste prijs een ham was, waar de hele buurt van kon meeëten. De prijzen zijn sindsdien grootser geworden. De mooiste blijft misschien wel de mispoes uit de 1-2-3-show.

Verschenen in VARA Gids 18, 2002.