Sitrap

De Sitrap is het bedrijfsblad van de brandweer Amsterdam Amstelland. Landelijke media als De Telegraaf spitten elke editie door op nieuws. Dat wordt er dan ook regelmatig uitgevist.

Prima partners

“Voor een bewoner die slecht ter been is, kan dit levensreddend zijn. “Sinds april 2015 werkt Brandweer Amsterdam Amstelland intensief samen met woningcooperaties. Wat heeft dat tot nu toe opgeleverd?
Lees artikel

Lees Hotelbrand wakkert preventieplannen aan

Hotelbrand wakkert preventieplannen aan 

Zomer 2012 werd Amsterdam opgeschrikt door meerdere hotelbranden. Plannen voor preventie van branden in grotere panden kwamen daardoor in een stroomversnelling. Wat doet Amsterdam Amstelland om herhaling te voorkomen?

 

 

 

Bocas breidt uit

Mocht u vanuit het vliegtuig brandweermannen op de grond bezig zien: schrik niet, ze oefenen slechts. BOCAS bij Schiphol is het opleidingscentrum voor de brandweer. Met de uitbreiding van het terrein komt er een stuk spoorrails bij. Maar ook twee nieuwe containers. En zelfs een zwembad.

Verschenen: juni 2012

 

 

Interview met burgemeester Van der Laan

Een harde noot was het zeker, het sluiten van de nieuwe transitieovereenkomst met de brandweer. Maar Eberhard van der Laan is trots op het resultaat. ‘Er hangt nu een soort premie boven de markt.’

Verschenen: december 2011

 

 

 

Interview met commandant Eli van Strien

Hij houdt van bergbeklimmen, van Brabant en van uitrukken. Alleen is Amsterdam wat betreft brandgevaar wel even een ander verhaal dan Rotterdam.  De nieuwe commandant van de brandweer Amsterdam-Amstelland stelt zich voor.

Verschenen: december 2011

 

 


Revolutionaire aanpak cacaobranden

Nieuwe cacaoloodsen in het Westelijk Havengebied werken met een revolutionair systeem van preventie: zuurstofreductie. ‘Bij mijn weten is dit systeem uniek in de wereld.’

Verschenen: december 2011

 

 

 

Vuurdoop voor jongeren in Oost

Hoezo jongeren veroorzaken overlast? Een 18-jarige jongere uit Oost richt de jongerenbrandweer op. Heel Nederland kijkt mee naar de uitkomst.

Verschenen: februari 2012


 

 

Opkomsttijden onder druk

Drie minuten. Langer heb je tegenwoordig niet om levend uit een brandend huis te komen. De discussie over opkomsstijden in helder perspectief.

Verschenen: juni 2011