Bio

Studeerde een jaar in Leiden, erna aan de UvA. Werkte aansluitend als docent Communicatiewetenschap. Niet omdat dat nou zo’n keiharde wetenschap is (hij wist wel beter), maar omdat media nu eenmaal het interessantste vakgebied vormen (vindt hij nog steeds).

Daarover schrijven bleek hem beter te passen. Raakte gaandeweg verslaafd aan de kick van het publiceren, via publicaties voor bijvoorbeeld Intermediair en de VARA Gids.

Avontuurzucht
Kwam begin deze eeuw terecht bij de VARA, als webredacteur. Vanuit de overtuiging dat internet na radio en tv het nieuwe medium zou worden dat de mediawereld voorgoed zou veranderen. Dat bleek ook zo te zijn, maar altijd weer anders dan gedacht.

Verbrak vrijwillig zijn vaste contract, uit avontuurzucht. Werd – hoe mooi kan een huwelijk tussen oude en nieuwe media zijn – tv-columnist voor nu.nl. Verzorgde aansluitend een tv-rubriek voor Het Parool.

Keihard
Schrijft het liefst over de dynamiek van media, maar wordt ook warm van interviews over complexe materie. Verbaast opdrachtgevers door te verwoorden wat ze eigenlijk willen zeggen. Doet geregeld een webredactieklus, is meermaals per jaar betrokken bij een jaarverslag of boekje.

Verdient brood met schrijven, zonder een vaste baan te hebben. En vindt dat nog elke dag een wonder waarvoor keihard gewerkt mag worden.